tisdag 21 april 2009

På hugget!

Huggormar äter grodor, smågnagare [Moaha] och fågelungar. Men frågan som onekligen uppstår då, tydligen, är kan de äta kaniner?? Mia och några andra satt i skolan och pluggade i söndags och mailade till och med Naturhistoriska och frågade. Kan en huggorm äta en kanin? Finns inte så många sätt att svara på den frågan kan man tycka. De fick ett svar på nästan en hel A4 som inte någonstans specificerade om en huggorm kan äta en kanin.

Man kan inte låta bli att bli nyfiken. Hur ska man hitta svaret? Learing by doing? Idag smsade Mia i alla fall 118 118 och fick svaret att en stor kanin är nog lite för stor men en bäbiskanin kan nog vara rätt mumsig! Så nu vet man det också!


Svaret från Naturhistoriska var väldigt roligt iaf, de tipsade om hur man använder ett bibliotek, lite info om källkritik och sensmoralen i brevet var att vi skulle prata med vår lärare om vi tyckte att vi fått en för svår uppgift att lösa. Det sorgliga är att Mia skrev att hon var en KTH-student. Hur tänkte de där?
I wish att vi fick i uppgift att ta reda på om en huggorm kunde äta en kanin...

2 kommentarer:

  1. Det låter som roliga empiriska försök för att nå fram till sina lagom rimliga svar.

    SvaraRadera
  2. "Idag smsade Mia i alla fall 118 118 och fick svaret att en stor kanin är nog lite för stor men en bäbiskanin kan nog vara rätt mumsig! Så nu vet man det också!"

    Det var ju precis det jag skrev i mitt sms! Du borde lyssna på mig. Alltid.

    SvaraRadera