onsdag 29 oktober 2008

Filmjölksbröd igen

Det är fasligt många som kommer till min blogg pga ett inlägg jag skrev för längesen om filmjölksbröd. Så jag tänkte att man kanske ska ge recepetet för jag antar att folk inte googlar filmjölksbröd för att få veta att det var en höjdpunkt på Eftis.

Filmjölksbröd

1 l filmjölk
1 kg rågsikt
1 kkp vetemjöl
2 1/2 dl mörk sirap
2 tsk brödkryddor
3 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver

Blanda alla ingredienser och he i långpanna. Grädda i 100 grader i cirka 45 minuter. Höj till 175 grader och grädda i ytterligare 30 minuter.


Sanslöst gott med en skiva ost och ett glas mjölk!

1 kommentar:

  1. fan vad gott det var med filmjölksbröd! Det gjorde vi alltid på lekis och fritids! Kanske ska ta och pröva det igen nån dag och se om det är lika gott fortfarande!

    SvaraRadera